metal fix

Kemarin gw lagi berjuang buat ganti standby sistem, ternyata ribet juga buat gw hehehe, padahal konsepnya gampang, tapi step2 yg dikerjakan rada2 bikin keki.

Gara2 ada problem di main chip kita, ada perbaikan yg namanya metal fix, setelah kita dapatin board dengan metal fix chip ini, standby sistem kita juga harus diupgrade.

Ini step2 yg mesti gw lakuin kemarin,
1. by standby port, flashing standby hex
2. uart prot, execute flasheraseall /dev/mtd
2.1 uart port, upgrade ./ph****s/apps/upgrade (optional)
3. by taste, pake probe or ejtag, update kernel linuxnya
4. cek currentmain nvm nya kl perlu, kl salah ya direset, kl ngga biarin aja
5. upgrade bootstrap, by upg apps – usb
6. upgrade mips apps by upg – usb

udah.

I was spend 4 hours for this, and all the double-confirm for the standby version. Pathetic for the effort, not bad for the result given😉

oiya, kelupaan, gw udah pindah company😀 ntar2an gw tulis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s